Palavat nesteet ja kaasut

Bensiiniä tai muita herkästi syttyviä palavia nesteitä voi säilyttää asuin-, toimisto-, majoitus-, päivähoito- ja kokoontumishuoneistoissa ja niihin verrattavissa tiloissa enintään 25 litraa. Sen sijaan taloyhtiön yhteisissä kellari- ja ullakkotiloissa ei saa säilyttää lainkaan bensiiniä, kaasupulloja tai muita palavia nesteitä.

Jos kyseessä on asuinrakennukseen kuuluva erillinen varastotila tai huolto- tai työpaikkahuone, voi siellä säilyttää 100 litraa bensiiniä ja 200 litraa palavia nesteitä, joiden leimahduspiste on yli +55 °C (esimerkiksi öljy ja dieselöljy).

Autotallit ja -katokset

Autotallissa tai -katoksessa saa säilyttää ajoneuvon polttoainesäiliössä säilytettävän bensiinin lisäksi 60 litraa bensiiniä. Lisäksi on luvallista varastoida moottori- tai dieselöljyä 200 litraa. Yhteisten autotallien ja -katosten maksimimäärä on koko autotallille tai katokselle, ei esimerkiksi asukasta kohti.

Käsittele varoen

Käsittele palovaarallisia aineita ohjeiden mukaan. Monet kotonakin säilytettävät aineet kehittävät räjähdysherkkiä kaasuja, jotka syttyvät kipinästä - syttymiseen ei siis tarvita edes tulta. Myös nestekaasu räjähtää helposti joten liitosten ja venttiilien kunto on säännöllisesti tarkastettava.

Huonekaluöljyt sekä pellavaöljyt ovat itsesyttyviä aineita. Polta tai pese huolellisesti niitä sisältävät rievut ja trasselit. Spraypulloja ei saa tyhjänäkään heittää tuleen - ne räjähtävät.