Varsinais-Suomen pelastuslaitos osallistuu Teijon kansallispuistossa viikonloppuna 12-13.6. valvontatempaus "Teijon tarkastukseen".

Perjantaina ja lauantaina pelastuslaitoksen, poliisin ja Metsähallituksen väestä koostuva viiden henkilön partio kulkee Teijon kansallispuistossa ja kertoo retkelijoille hyvistä retkeilytavoista sekä muistuttaa turvallisesta tulen käytöstä.

Teijolla on esiintynyt yhä enemmän ikävää käyttäytymistä mm. laittomia tulipaikkoja ja roskaamista. Kevään aikana myös monet uudet retkeilijät ovat löytäneet Teijon kansallispuiston. Kaikilla eivät ole vielä paloturvallisuus, toisten retkeilijöiden ja luonnon huomioiminen hallussa.

"Suurin osa retkeilijöistä osaa toimia hyvin ja olemme ennen kaikkea liikkeellä hyvien retkeilytapojen puolesta ja luonnonsuojelun, yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi. Tarvittaessa muistutamme hyvästä retkietiketistä", sanoo luontovalvoja Petri Loikkanen Metsähallituksesta.

Poliisin tavoitteena yhteisvalvonnassa on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen retkeily- ja luonnonsuojelualueilla.

"Poliisi kiinnittää valvonnassa huomioita erityisesti tulen tekemiseen, koirien kiinnipitämiseen sekä samalla yleiseen viihtyvyyteen alueella", sanoo rikoskomisario Pertti Läksy Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Media on tervetullut mukaan perjantaina 12.6. kello 17.30 - 19:30 ja lauantaina kello 16.30 - 19.30. Lisätietoja ja ilmoittautumiset Petri Loikkanen, puh. 0404802314, petri.loikkanen@metsa.fi

Lisätietoja:

palotarkastaja Jarkko Jääskeläinen puh. 040 661 8143, jarkko.jaaskelainen@turku.fi
rikoskomisario Pertti Läksy, puh. 0295445145

www.luontoon.fi/teijo
www.luontoon.fi/retkietiketti