Uusia rajoitusalueita otetaan käyttöön Turussa, Naantalissa, Paraisilla ja Raisiossa. Uudenkaupungin viimevuotiset rajoitukset säilyvät ennallaan.

Lisätietoja:

paloinsinööri Anssi Ylhä, p. 050 431 9482 tai anssi.ylha@turku.fi

Varsinais-Suomen pelastuslaitos on arvioinut ilotulitteiden käytöstä mahdollisesti aiheutuvia erityisiä vaaroja Varsinais-Suomen maakunnan alueella. Pelastuslaitos on kuullut asiassa kuntien sekä eri viranomaisten näkemyksiä ja päivittänyt ilotulitteiden ampumista koskevia rajoituksia.

Turussa uusia rajoitusalueita on Tuomiokirkon ympäristössä, Turun päärautatieaseman ympäristössä sekä Turun linnan ympäristössä. Naantalissa vanhan kaupungin rajoitusaluetta on laajennettu entisestään. Uusia rajoitusalueita on asetettu Raision ydinkeskustaan sekä Paraisten kirkkomalmin ja kirkkopuiston ympäristöön. Uudenkaupungin keskustan rajoitusalue säilyy entisellään.

Varsinais-Suomen rajoitusalueet koottuna

Ilotulitteiden ja muiden pyroteknisten tuotteiden käyttö on Varsinais-Suomessa kielletty 31.12. klo 18 ja 1.1. klo 2 välisenä aikana edellä luetelluilla rajoitusalueilla:

Turun keskustan rajoitusalue rajautuu Aninkaistenkatuun, Uudenmaankatuun, Gezeliuksenkatuun, Piispankatuun, Tuomiokirkkokatuun, Hämeenkatuun, Uudenmaankatuun, Itäiseen pitkäänkatuun, Kuninkaankartanonkatuun, Martinkatuun, Puistokatuun, Köydenpunojankatuun, Yrjänänkatuun, Aninkaistensiltaan sekä Aninkaistenkatuun, mainitut kadut mukaan lukien. Turun linnan erillinen rajoitusalue rajautuu Linnankatuun, Satamakatuun ja Nuottasaarenkatuun, mainitut kadut mukaan lukien.

Turun rajoitusalue 2019, by Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Naantalin vanhan kaupungin rajoitusalue rajautuu Kaivokatuun, Fleminginkatuun, Rantakatuun, Raatihuoneenkatuun, Rakkaudenpolkuun ja Kuparivuorentiehen, mainitut kadut mukaan lukien.

Naantalin rajoitusalue 2019, by Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Raision ydinkeskustan rajoitusalue, joka rajautuu Nesteentiehen, Raisiontiehen, Kerttulantiehen, Keonkatuun, Tornikatuun, Tornikatua ja Pohjoisraittia yhdistävään kevyenliikenteenväylään, Pohjoisraittiin ja Soliniuksenkujaan, mainitut kadut mukaan lukien.

Raision rajoitusalue 2019, by Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Paraisten kirkkopuiston ja kirkkomalmin rajoitusalue rajautuu Kalkkitiehen, Lukkarinkujaan, Fredrikinaukioon, Kirkkoesplanadiin, kirkkopuiston pohjoisreunaan ja Rantatiehen, mainitut kadut mukaan lukien.

Paraisten rajoitusalue 2019, by Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Uudenkaupungin keskustan rajoitusalue rajautuu Pakkahuoneenrantaan, Rantakatuun, Vakka-Suomenkatuun, Sakunkulman tonttiin, Ajurinkujaan, Maltintiehen, Myllymäen päiväkodin tonttiin, Viikaistenkatuun, Mäyhälänkatuun, Merimiehenkatuun, Pietolankatuun, Kaarikatuun, Vekaratiehen, Rantakatuun ja Pakkahuoneenrantaan, mainitut kadut mukaan lukien.

Uudenkaupungin rajoitusalue 2019, by Varsinais-Suomen pelastuslaitos

Rajoitusalueiden ulkopuolella ilotulitteiden sallittu käyttöaika on 31.12. klo 18 – 1.1. klo 2. Tuolloin ilotulitteiden käytöstä ei tarvitse erikseen ilmoittaa pelastusviranomaiselle.