Varsinais-Suomen pelastuslaitos ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö (SPEK) järjestävät NouHätä!-virtuaalioppitunnin tiistaina 2.2.2016. Virtuaalioppitunti järjestetään live streaming -lähetyksenä Luolalan paloasemalta Naantalista.

Lisätiedot NouHätä!-kilpailusta Varsinais-Suomessa

Suomenkielinen oppitunti alkaa klo 10.15 ja ruotsinkielinen klo 12.30. Molemmat oppitunnit kestävät 45 minuuttia ja ne ovat avoimia kaikille kiinnostuneille.

Oppitunneillä käsitelläään mm. NouHätä!-kampanjaa, paloturvallisuutta, ensiapua ja hätänumeroon soittamista. Oppituntien aikana on mahdollista myös esittää kysymyksiä Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen, Turun hätäkeskuksen ja SPEK:in asiantuntijoille.

Maakunnallisesta valtakunnalliseksi

NouHätä!-virtuaalioppitunti järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa valtakunnallisena. Varsinais-Suomesta alkunsa saanut virtuaalioppitunti on järjestetty maakunnallisena vuosina 2013–2015. Tuolloin pelastuslaitos järjesti oppitunnit yhteistyössä Turun kaupungin sivistystoimialan ja TOP-keskuksen kanssa.

Virtuaalioppitunteja vuodesta 2013 lähtien järjestänyt pelastuslaitoksen koulutussuunnittelija Tanja Uusitalo on iloinen oppituntien leviämisestä laajempaan käyttöön.

− Todella hienoa, että virtuaalioppitunti laajenee valtakunnalliseksi – tämä on helppo tapa jakaa turvallisuustietoutta hyvinkin laajalle yleisölle. Varsinais-Suomen kouluilta saamamme palaute on ollut kovin positiivista ja oppitunteja on pidetty tarpeellisina.

Asiasanat: