Egentliga Finlands räddningsverk och Räddningsbranschens Centralorganisation i Finland (SPEK) ordnar en virtuell NouHätä!-lektion tisdag 2.2.2016. Den virtuella lektionen är en live streaming-sändning från Luolala brandstation i Nådendal.

Ytterligare information om NouHätä!-tävlingen i Egentliga Finland

Den finska lektionen börjar kl. 10.15 och den svenska kl. 12.30. Båda lektionerna räcker 45 minuter och de är öppna för alla intresserade.

På lektionerna behandlas bl.a. NouHätä!-kampanjen, brandsäkerhet, första hjälpen och samtal till nödnumret. Under lektionerna går det också att ställa frågor till sakkunniga vid Egentliga Finlands räddningsverk, Åbo nödcentral och SPEK.

Från landskapsnivå till riksomfattande spridning

I år ordnas den virtuella NouHätä!-lektionen för första gången så, att den är riksomfattande. Initiativet till virtuella lektioner har tagits i Egentliga Finland och 2013–2015 har lektionen sänts i vårt landskap. Under dessa år sammanställde räddningsverket lektionen i samarbete med Åbo stads bildningssektor och DIU-centralen.

Utbildningsplanerare Tanja Uusitalo har sedan 2013 ordnat räddningsverkets virtuella lektioner och hon är glad över att lektionerna nu får en vidare spridning.

− Det är verkligen roligt att den virtuella lektionen blir tillgänglig i hela landet. Det här är ett enkelt sätt att förmedla säkerhetsinformation till ett mycket stor publik. Vi har fått mycket bra respons av skolorna i Egentliga Finland och man har ansett att lektionerna är nyttiga.

Nyckelord: