Kerrostalojen omapalotarkastus

Ota yhteyttä

Omapalotarkastus-asioissa palotarkastajan tavoittaa arkisin klo 9-12

Mikäli olet saanut pelastuslaitokselta omapalotarkastuskirjeen, olet velvollinen suorittamaan omapalotarkastuksen omistamassasi tai hallinnoimassasi kiinteistössä ja palauttamaan omapalotarkastuslomakkeen pelastuslaitokselle. Vastaajan tulee olla hallintolain (434/2003 11 §) mukainen asianosainen, eli hallituksen jäsen, isännöitsijä tai muu hallituksen valtuuttama taho.

Ennen lomakkeen täyttämistä suosittelemme tutustumaan kerrostalon omapalotarkastuksen toimintaohjeeseen sekä kerrostalon paloturvallisuusoppaaseen.

Omapalotarkastuslomake täytetään ja palautetaan sähköpostiinne saadun linkin kautta

Asia koskee vuonna 2020 tarkastusvuorossa olevia kohteita.

Omapalotarkastuslomakkeen voi lähettää myös postitse, jos sähköisen lomakkeen täyttäminen ei ole mahdollista. Tuolloin käytetään alta löytyvää lomaketta.

Varsinais-Suomen Pelastuslaitos/Riskienhallinta
Eerikinkatu 35
20100 Turku

Pelastuslaitos voi suorittaa pistokoeluontoista valvontaa kohteisiin vastausten oikeellisuuden varmistamiseksi ja mikäli lomaketta ei palauteta.

Voit tehdä tarkastuksen, vaikket olisi saanut omapalotarkastuskirjettä

Omapalotarkastusoppaiden ja -lomakkeiden avulla pystyt tekemään tarkastuksen ja kiinnittämään huomiota turvallisuutta parantaviin asioihin.

Kerrostalon paloturvallisuusopas tarjoaa kattavat ja selkeät ohjeet turvalliseen kerrostaloasumiseen. Ilmaista opasta saa vapaasti kopioida ja tulostaa ja taloyhtiöt voivat esimerkiksi jakaa oppaita asukkailleen.

Epäselvissä asioissa voit huoletta kysyä apua oman alueesi palotarkastajalta. Voit myös pyytää palotarkastajan tekemään palotarkastuksen kotiisi.